Menu
EUR
Voor de fijnste slaapjes!

Voor de fijnste slaapjes!

Door: Wonder for baby Reacties: 0

Misschien wel een van de fijnste dingen als mama en papa is dat je kleintje goed slaapt, niet alleen voor je kleintje zelf maar ook voor jou als ouder. Iedere baby is natuurlijk anders, maar om de nachtrust zo aangenaam mogelijk te maken, vertellen we je graag wat meer over onze favoriete items voor in en rondom het bedje. Daar hoort natuurlijk ook ons mooie textiel bij! Maar vaak is het een beetje puzzelen welke maat textiel je nou wanneer gebruikt en hoe je er zo lang mogelijk plezier van kan hebben. Daarom vertellen we je ook daar meer over in deze blog!

Hydrofiele doeken

De hydrofiele doeken van Meyco zijn bij ons een echte favoriet! Ze zijn gemaakt van geweven katoen of bamboe en kunnen heel veel en goed vocht opnemen. De hydrofiele doeken van 70 bij 70 zijn heel fijn om op het matras van het bedje te leggen, zodat niet elke keer het hoeslaken vervangen hoeft te worden wanneer je kleintje een beetje spuugt of kwijlt. Ook in de maat 75 bij 100 zijn ze heel fijn en voor heel veel verschillende dingen te gebruiken! Zo kun je ze bijvoorbeeld gebruiken als lakentje onder een deken, maar ook in de ledikant over het hoeslaken heen.

Een andere topper voor in het babybedje is de teddy deken van Atelier Pomme. Dit dekentje heeft zowel een teddy kant als een kant met een hydrofiele laag waardoor je niet zowel een lakentje als een dekentje hoeft te gebruiken.

Meyco 2-pack swaddle hydrofiele offwhite/sand 120x120 

Wollen favorieten

Een wollen dekentje is heerlijk, ook wanneer het wat warmer is buiten! Zo heeft Hvid een aantal heel mooie wollen dekentjes. Een dikkere wollen dekentje van Hvid of een fijne wolfleece deken van Engel Natur zijn fijn om mooi strak in te stoppen. De wat dunnere dekentjes zijn juist weer heel fijn voor het inbakeren van je kleintje of het gebruik overdag. Zo zijn ze  perfect voor in de maxi cosi, wagen of wieg. 

Een andere wollen musthave die wij ontzettend fijn vinden, is de Cocoon van Hvid. De cocoons zijn gemaakt van merinowol en zo thermo regulerend waardoor je er zowel met koud als met warm weer plezier van kunt hebben. Wanneer je kleintje bijvoorbeeld slaapt in de airco of in de schaduw ‘s zomers is de cocoon heel fijn, aangezien je kindje dan toch nog lekker geborgen zit maar het niet te warm heeft! Let op, de cocoon van Hvid is geen slaapzak en moet altijd gebruikt worden onder toezicht en is dus niet bedoeld om 's nachts in te slapen.

 

De fijnste knuffels

Een echte essential voor het slapen is natuurlijk een fijne knuffel! Niet alleen eentje die heerlijk zacht is, maar ook nog eens eentje die bijdraagt aan een betere nachtrust. Zo is de Moonie beer met zijn kalmerende slaapliedjes, rustgevende geluiden en lichtgevende buikje een echte favoriet. Ook de konijntjes van Happy Horse dienen als nachtlampje en spelen rustgevende en kalmerende geluiden af. Lichtje aan, geluid aan en lekker slapen maar!

  

Atelier Pomme bed pocket

Een accessoire voor in de babykamer die heel handig is én er leuk uitziet is de bed pocket van Atelier Pomme. Je kunt hem vastmaken aan het bedje en er allerlei dingen instoppen die ‘s nachts handig kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een spuugdoekje, de Moonie beer wanneer je deze liever niet in het bedje legt en een extra speentje voor wanneer de ander langs het bed valt. Wat dan ook heel handig is, is een glow in the dark speen. Mocht het speentje dan uit het bed vallen, vind je hem heel gemakkelijk terug in het donker!

 

Welke maat dekentje gebruik je wanneer?

Bassinets, cradles en cribs; ieder bedje heeft weer een andere maat deken nodig. Maar welke maat gebruik je nou wanneer? Een bassinet, ook wel co-sleeper, is een klein mobiel wiegje voor de eerste 4 tot 6 maanden van je baby waarbij een dekentje van 70 bij 90 het best passend is. Een cradle gebruik je ongeveer in hetzelfde tijdsbestek en is geschikt voor de eerste 6 maanden van je kleintje. Ook hierbij past een dekentje van 70 bij 90 goed en wordt er ook vaak gebruikgemaakt van een dekentje van 75 bij 100 centimeter. Dan heb je natuurlijk ook nog een crib. Dit bedje is het grootst en kun je gebruiken tot peuterleeftijd. In dit bedje is een deken van 90 bij 120 of 110 bij 140 het best passend afhankelijk van de grootte van het bed en het seizoen.

Wat handige tips

Wanneer je een mooi dekentje koopt van bijvoorbeeld Hvid of Atelier Pomme wil je er natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Daarom kun je, wanneer je kleintje bijvoorbeeld overgaat van een wiegje naar een ledikant, het dekentje een slag draaien en hem in de breedte gebruiken. Zo ga je slim om met het textiel dat je al hebt en hoef je niet om de haverklap een nieuwe deken te kopen! Ook ligt je kindje tegen de tijd dat je overgaat op een ledikant vaak in een slaapzak waardoor je weer minder textiel nodig hebt in een ledikant maatje.

Nog een handige tip! Naast dat je bij het kopen van een mooi dekentje rekening moet houden met het seizoen, is het ook verstandig om naar de TOG-waarde van een dekentje te kijken in combinatie met het materiaal ervan. Hoe hoger deze TOG-waarde, hoe warmer het dekentje voor de baby is.

Zo, nu we je wat informatie hebben gegeven over onze favoriete items voor de fijnste slaapjes is het de hoogste tijd om je eigen favorieten te shoppen, veel shopplezier!

 

Liefs,

Wonder for Baby

 

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!