Menu
EUR
Alles over het verzorgen van wol

Alles over het verzorgen van wol

Door: Wonder for baby Reacties: 0

Wollen baby items zijn prachtig, maar verdienen ook wat extra aandacht bij het verzorgen ervan om de fijne textuur van de wol te behouden. Wij geven je graag wat tips hoe je je favoriete wollen item zo lang mogelijk mooi houdt!

De wol was guide

Je wollen items kun je het best met lauw water wassen, dus rond de 30 graden Celsius. Wanneer je met te warm water wast, kunnen de vezels namelijk krimpen. 

Ook is het voor het wassen van wol belangrijk om een speciaal wolwasmiddel zonder enzymen te gebruiken. In een wasmiddel die je bijvoorbeeld ook voor je katoenen items gebruikt, zitten namelijk enzymen die de structuur van de wol kunnen beschadigen. 

Verder is het belangrijk om je favoriete wollen items met een handwas of wol programma op de wasmachine te wassen. Een handwasje is de veiligste manier waardoor je extra lang van het item kunt genieten! Je weekt het item dan in lauw water met het wolwasmiddel en wrijft voorzichtig over de eventuele vlekken. Wanneer je toch voor de wasmachine gaat, kies dan voor het wolwasprogramma. Dit programma is speciaal ontworpen om de wol zachtjes te wassen, zodat het zo lang mogelijk goed blijft. 

De beste manier van drogen

Na een handwas, kun je het water er het beste zachtjes uitknijpen in plaats van wringen. Wringen kan namelijk de vezels beschadigen. Bij het drogen van je wollen items is het belangrijk dat je de droger vermijdt, aangezien de items dan kunnen krimpen. 

Ook is er een speciale droogmethode voor wol, namelijk liggend! Het is hierbij handig om de items plat te laten drogen op een schone, droge handdoek en hierbij de zon te vermijden. 

Luchten en opbergen

Wanneer je wollen item wat verfrissing nodig heeft maar nog niet gewassen hoeft te worden, kun je hem het beste buiten laten luchten. Door de lucht en de zelfreinigende werking van wol is het item na een tijdje weer lekker fris!

Voor het opbergen, kun je nog met wat dingen rekening houden. Zo is het verstandig om wollen baby items op een koele, droge plaats te bewaren. Om motten op afstand te houden, kun je ook nog wat mottenballen of lavendelzakjes gebruiken.

Ook kan het voorkomen dat het wol wat snel gaat pillen en er kleine pluisjes op het item ontstaan. Dit is heel normaal door de eigenschap van de wol vezels en de wrijving die kan ontstaan. De pillen hebben geen invloed op de kwaliteit van je wollen item en je kunt er nog altijd even lang van genieten! Het pillen kan of na een paar keer dragen overgaan, maar je kunt ze ook verwijderen met een pluisborstel!

Met al deze tips blijft je wollen item zo lang mogelijk mooi en fijn in gebruik voor het gevoelige babyhuidje, geniet ervan!

Liefs,

Wonder for Baby

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!